Kjenn dine gener!
 
Dine gener er med på å bestemme om du vil lykkes i å kontrollere vekten din og få gode resultater av trening.
 
Ny forskning viser at vi er genetisk så forskjellige at det samme kostholdet og den samme trening har ulik virkning på oss. Noen skal ha trening med høy intensitet, andre har ikke så stor effekt av kondisjonstrening. Enkelte av oss har det best med mye fett, andre med karbohydrater. Det å følge et kosthold eller treningsopplegg som er likt for alle kan derfor være lite hensiktsmessig.
 
Studier viser at inntil 20 % av oss ikke har særlig nytte av kondisjonstrening, men kan til gjengjeld ha nytte av andre former for trening som for eksempel yoga, pilates, qi gong osv.
Resultatet fra en undersøkelse fra Stanford universitetet i USA, viste at de som fulgte en diett i samsvar med sine gener hadde dobbelt så stort vekttap som de som spiste i utakt med genene. De hadde dessuten bedre resultater på lang sikt.
 
Regnbuen Helsesenter har derfor innledet et samarbeid med GeneticCode i Sverige for å kunne tilby en gentest for å kartlegge de viktigste gen-variasjonene når det gjelder vektkontroll, trening, hjertehelse, benhelse og næringsbehov. Målet er å kunne gi individuelle råd som kan forebygge livsstilssykdommer.
Vi har hundrevis av gener som er involvert i blant annet vektkontroll, men forskerne har redusert antallet til 5 gen-varianter ved å stille krav om at de skal være dokumentert i minst tre vitenskapelige studier. Dette har resultert i en Inherent Health Weight Management Test som vi nå kan tilby.

Rent praktisk anbefaler vi en kort konsultasjon med en av våre ernæringsterapeuter for å avklare om en gentest kan være nyttig for deg. Deretter tas prøven via en liten børste fra slimhinnen på innsiden av kinnet og sendes til analyse. Etter noen få uker er svaret klart og du vil få gjennomgang av dine resultater og skreddersydde råd vedrørende kost og trening. Noen av testene kan kombineres for å få en mere helhetlig oversikt over din risikoprofil.

Priser:

Konsultasjon og gjennomgang av testens muligheter og begrensninger: kr 250,-
Kostnad for test (kosthold og trening) inkludert materiell og forsendelse kr 2490,-
Gjennomgang av resultater med forslag til eget kost og treningsprogram kr 750,-

Totalt kr 3490,-

Priser for kombinasjonstester oppgis ved forespørsel.


Ta kontakt med:
 
Ingvild Lien, personlig trener og ernæringsterapeut tlf: 922 27 403
Charlotte Bergsholm, sykepleier og ernæringsterapeut tlf: 948 05 645


Trykk her for å lese om det vitenskaplige grunnalget for disse testene.
Regnbuenhelsesenter / Vestre kjennervei 2B, 3420 Lierskogen / Telefon: 32240440 / E-post: koordinator@regnbuen.nhn.no